Familjeliv

måndag 4 februari 2013

Caféfrukost och morgonvanor

Höststorm och regn. Decimeterstora snöflingor. Omväxlande väder på ön idag...
Fru Lyckeliv skulle idag ha en pluggdag men började dagen med en caféfrukost med en vän. Sedan blev det shopping av kläder till Ettan och Tvåan som just nu verkar växa flera centimeter i månaden. Allt är plötsligt alldeles för litet. Efter lunchen kom ett samtal som innebar ett uppdrag som var mycket roligare än att plugga... Och sedan var det kväll... En dag i sus och dus med andra ord.

Efter vår långresa i höstas har både Ettan och Tvåan lyckats sova mycket längre på morgonarna. Det verkar liksom som att jetlagen gjorde underverk. Så uppskattat! Men man hinner också mindre.
Ettan beställer ofta nybakt bröd till frukost. I höstas var det inga problem att få till, men nu är det svårare. Jag har dock hittat ett bröd som till och med funkar för folk med våra sena morgonvanor. Grötbullar! De ska bara jäsa på plåten i 20 minuter. På typ 45 minuter har du nybakt bröd. Suveränt. Dessutom är det ingen idé att baka speciellt mycket för bullarna är inte så jätteroliga dagen efter. Två plåtar, fort och lätt. Och kladdigt... Degen är superkladdig men...det är det värt.
Vill du prova att baka grötbullar finns receptet här (, jag har nämligen bloggat om grötbullarna förut).

Allt gott! / Alexandra

Grötbullar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar