Familjeliv

lördag 9 juni 2012

Citrontårta över natten

Idag har nya altanen blivit färdig. Längtar efter att gå loss med blommor och möbler. I väntan på det har jag idag gått igenom "sommarkorgen" som står på andra altanen. Farmors gamla korg med stolsdynor, dukar och filtar för kyliga kvällar. Så nu är jag redo! Och på fredag är det sommarlov - så passande...

Började ta itu med kuddprojekten idag. Kom inte så långt, Tvåan tyckte det var en dålig idé att sy idag tydligen... Men jag hittade en fin trådrulle bland mormors gamla sygrejer. Visst är den fin?!

I ugnen står nu en "Citrontårta över natten", världens smidigaste tårta. Vispa marängen, stäng av ugnen och gå och lägg dej. Nästa morgon står den där så frasig, men ändå krämig, och god. (Om man inte glömmer att den står där och sätter på ugnen nästa morgon... Då blir den inte god, tro mej...;-) ) Lemoncurden är kokt så i morgon blir det bara att vispa lite grädde och slänga på några jordgubbar. Ska bjuda på ett foto och recept såsmåningom.

Jag har en aning om att de närmsta veckornas kvällar kommer att bli fyllda med mer pyssel än vanligt. TV:n är liksom ändå bokad... Bra.

Allt gott!/ Alexandra

5 kommentarer:

  1. Elisabeth Jörnestrand9 juni 2012 kl. 22:00

    Fin blogg du har! Och ja, gärna receptet på tårtan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hoppas kunna lägga ut foto och recept imorgon. Alltså - välkommen tillbaka!;-)

      Radera
  2. Sofia Börjesson9 juni 2012 kl. 22:09

    Miss Lycke! Är detta en tårta som passar på ett 1-års kalas? Planerar Bellas födelsedag...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sofia, du får hålla dej framme på avtackningskaffet imorgon så du får se den och smaka på den :-D

      Radera
  3. Grattis till din fina blogg! Ska nog komma på inspirationsbesök till dina altaner! Har försökt piffa till vår i år och fått mannen att förstå att altanbordet är finare med en vacker blomma i zinkkruka än att dra över ett skydd som bara fladdrar i vinden! :)

    SvaraRadera